Slechthorend en werken op kantoor: een aantal tips!

Werken op kantoor kan zowel professioneel als sociaal moeilijkheden met zich meebrengen wanneer je slechthorend bent. Het is lastig om gesprekken te volgen bij rumoer op de achtergrond, slechte akoestiek en mompelende collega’s.
Een aantal tips om het wat gemakkelijker te maken:

  • Spreek! Wanneer je in een vergadering zit en je kunt het niet volgen, geef dit dan aan. Mensen die druk in overleg zijn, denken er niet altijd aan dat er rekening moet worden gehouden met collega’s die moeite hebben met verstaan.
  • Leer je directe collega’s goed kennen (en zij jou). Andere collega’s kunnen hun manier van communiceren overnemen.
  • Als het mogelijk is, plaats je je bureau zo, dat je al je collega’s kunt zien. Kantoorgrappen en gesprekjes zijn zo beter te volgen en je voelt je echt betrokken bij het team. Je kunt ook vriendschap sluiten met een of twee collega’s en bij hen informeren naar nieuwtjes.
  • Communiceer zelf ook luid en duidelijk. Goede communicatie is effectief!

Naast deze tips, zijn er ook hulpmiddelen, zoals solo apparatuur of ringleidingsystemen die de communicatie op het werk aanzienlijk kunnen verbeteren!

Reactie achterlaten