Geluid in bioscoop en theater

Geluid in bioscoop en theater

Oplossingen voor theaters en bioscopen
Muziek, film en theater horen een beleving te zijn. Alle zintuigen staan op scherp en het genieten kan beginnen.Hoe ervaart iemand die een gehoortoestel draagt, een voorstelling?

Een gehoortoestel versterkt al het geluid op hetzelfde volume. Met “al het geluid” bedoelen we ook storende geluide zoals hoesten, praten en krakende verpakkingen. Het luide en volle geluid van de voorstelling klinkt als een grote brij van geluid. U kunt zich voorstellen dat dit geen prettig avondje uit is!

Infrarood systeem
Voor zalen in theaters en bioscopen heeft Your Sense goede oplossingen. Veel bioscopen, zoals JT Bioscopen in Nederland en Odeon Cinemas in Engeland en theaters, zoals het Wilminktheater in Enschede, maken gebruik van het Your Sense infraroodsysteem. Dit systeem maakt gebruik van het infrarode licht/signaal. U kent infrarood van de afstandsbediening van uw televisie. 
Het voordeel van een infraroodsysteem is dat u gebruik kunt maken van audio-uitleg. Dit is de gesproken  uitleg voor blinde  mensen.

FM of RF systeem
Het RF Base systeem (radio frequentie) is een versterker die in de zaal wordt geplaatst. De gebruiker (drager van het gehoortoestel) draagt een nekontvanger. Het principe is hetzelfde als bij het infraroodsysteem, echter het RF systeem maakt gebruik van radio frequentie.

*De T-stand is de stand op het gehoortoestel waarmee men gebruik kan maken van aanwezige ringleidingsystemen. Deze stand zorgt ervoor, dat het geluid binnen de lus van de ringleiding versterkt wordt overgedragen naar het gehoortoestel.