Geluid in het ziekenhuis

Goed zorgen betekent goed kunnen communiceren. Het is daarom van belangd, dat het geluid in het ziekenhuis goed is. Het is prettig wanneer u de zorgvrager tijdens een behandeling of verzorgingstaak kunt uitleggen wat u gaat doen. Oogcontact maken lukt niet altijd omdat u bijvoorbeeld achter degene staat.

Ringleiding in het ziekenhuis
Een ringleiding in de (spreek)kamer biedt uitkomst. De drager zet het toestel op de T-stand en vangt het gesproken woord van de behandelaar/verzorgende direct op.

Ringleiding in de lift
In ziekenhuizen wordt intensief gebruik gemaakt van de lift. Het kan voorkomen dat een lift blijft stilstaan. Niet prettig, maar gelukkig biedt het intercomsysteem uitkomst. Een drager van een gehoortoestel kan echter niet communiceren via de intercom. Het toestel stoort op het systeem. U kunt zich voorstellen dat het erg angstig kan zijn om opgesloten te zitten in een lift en geen alarm te kunnen slaan. Het lift ringleiding systeem (de YSEL)  is een ringleiding, speciaal ontworpen voor liften. Dit systeem kan zowel in nieuwe als in bestaande liften worden geïnstalleerd.