Akoestiek op kantoor

 

shutterstock_373682392Uw medewerkers ( en u dus ook)  kampen steeds vaker met problemen als:
Minder goede prestaties
Concentratieproblemen
Slechte communicatie
I
rritaties, prikkelbaarheid en stress
Groeiend ziekteverzuim

Slechte akoestiek is waarschijnlijk het laatste waar u aan denkt wanneer u  bovenstaande punten leest. Toch zijn een teveel aan geluid en slechte akoestiek de grootste stressveroorzakers en ziektemakers binnen het bedrijfsleven.

Interieur kantoor

Kantoren zijn meestal ingericht met zogenoemde harde materialen zoals staal en hout. Deze materialen zijn nauwelijks geluidsabsorberend. Geluid klinkt hard en verstoort de concentratie van medewerkers. Akoestische oplossingen zijn noodzakelijk te noemen om vele redenen:

  • Betere spraakverstaanbaarheid
  • Geen hinderlijk achtergrondgeluid bij telefoongesprekken
  • Zeker zijn van privacy  bij het bespreken van gevoelige informatie
  • Een rustige omgeving zorgt dat men minder snel vermoeid raakt
  • Geen hinderlijk geluid van collega’s

shutterstock_116677738 (1)Akoestiek in kantoortuinen

Akoestiek speelt een steeds grotere rol gezien de opkomst van open kantoren. U kent vast de term “Het Nieuwe Werken” waarbij als doelstelling wordt gesteld om meer doelgericht te werken.  Om de communicatielijnen kort te houden, werken meer mensen dichter bij elkaar in een grote ruimte. Dit is efficiënt maar veel kantoormedewerkers, uit onderzoek blijkt 70%, klagen over geluidsoverlast op het werk. Het gevolg kan zijn dat mensen moeite hebben zich te concentreren en kampen met meer stress.

Akoestische oplossingen op kantoor en in de kantoortuin

Akoestische oplossingen die zorgen dat er weer prettig gewerkt kan worden in een kantoor zijn bijvoorbeeld:

  • Aanbrengen van zachte geluidsabsorberende  materialen
  • Werkplekopstelling
  • Het plaatsen van geluidsschermen tussen collega’s
  • Decoratieve, akoestische producten plaatsen

Akoestische bureau dividerAkoestiek op kantoor

akoestische kamerscherm

Allumni

Akoestische oplossingen van Your Sense

Your Sense ontwerpt en fabriceert haar eigen lijn akoestische objecten. Deze voldoen aan de normen van brandveiligheid en aan de akoestische norm. Voor we een ruimte inrichten, verrichten we altijd een nagalmmeting. Aan de hand van deze meting kunnen we bepalen, hoe we uw kantoor akoestisch het meest optimaal kunnen inrichten. Wij denken natuurlijk ook aan de esthetiek. Wij zijn in staat om het uiterlijk van de akoestische objecten aan te passen naar uw inrichting. Zo wordt uw akoestiek op kantoor voor oog en oor de perfecte aanvulling! Na de akoestische inrichting wordt er opnieuw een nagalmmeting gedaan om u direct het resultaat te kunnen tonen.

Soundmasking en akoestiek

Om tot het beste geluidsresultaat te komen, adviseren wij vaak, om naast akoestiek ook gebruik te maken van een soundmasking systeem. Dit systeem maskeert storend geluid (verkeerslawaai, pratende collega’s) en zorgt voor meer rust op kantoor.