Filmpje pakken? Nee, ik draag een gehoortoestel..

Stelt u zich voor, dat u slechthorend bent. Welke activiteiten worden dan minder of helemaal niet meer mogelijk?

Gaat u graag naar de bioscoop? Met een gehoortoestel is het niet prettig om in een bioscoopzaal een film te bekijken. Het gehoortoestel versterkt al het geluid. Dit wil zeggen dat, wanneer de mensen om je heen een zakje chips openmaken, hoesten of zacht praten, dit versterkt wordt. Het geluid van de film wordt een geluidsbel waar niets uit op te maken valt.

Beter thuiszitten?
In onze dagelijkse werkzaamheden praten wij vaak met mensen die lijden aan de gevolgen van gehoorproblemen. Veel van deze mensen geven aan, uitjes zoals naar de bioscoop gaan vermijden. Hun houding hierin is, dat het nu eenmaal niet gaat, wanneer je een gehoortoestel draagt. Met andere woorden, dragers van een gehoortoestel denken eigenlijk dat leven met een gehoorprobleem inhoudt, dat zij niet meer een gezellige avond uit kunnen gaan. Wij vinden dit te gek voor woorden!

Er zijn gelukkig bioscopen in Nederland, die dit probleem erkennen! Zij heten alle bezoekers van harte welkom en faciliteren hun zalen ook voor het gehoortoestel dragers!

Filmpje pakken? Ja, ook als je slechthorend bent!

Reactie achterlaten