Veiligheid in de lift!

De liften in Nederland zijn de meest veilige liften ter wereld.Toch gebeuren er de laatste tijd veel ongelukken met liften, zelfs een met dodelijke afloop!

Liftinstituut
Door het Liftinstituut worden zoveel mogelijk gegevens verzameld over deze ongevallen om te kunnen leren van deze ongevallen en deze te kunnen onderzoeken.

Uit onderzoeken blijkt, dat het van “levensbelang” is, aanwijzingen op te volgen. Wanneer u vastzit in een stilstaande lift, is het niet verstandig om zelf een bevrijdingspoging te doen. U dient dan enkel alarm te slaan.

Alarm slaan
Maar wat nu, als u geen alarm kunt slaan? Een drager van een gehoortoestel zal moeite hebben, een bewakingsmedewerker te kunnen vertellen, dat hij hulp nodig heeft.

Lift ringleiding
Wanneer alarm geslagen moet worden, dient dit worden gedaan via het intercom systeem. Een gehoortoestel zal dusdanige storing veroorzaken, dat de drager van het gehoortoestel de medewerker niet kan verstaan. Your Sense heeft een lift ringleiding ontwikkeld, welke dit probleem volkomen oplost. De ringleiding is zo geproduceerd, dat het in te bouwen is in nieuwe en bestaande, reeds in gebruik genomen liften.

Het is een veilig gevoel om te weten, dat je altijd contact kunt opnemen bij een calamiteit, vooral in een geïsoleerde omgeving, zoals een lift!

Reactie achterlaten