Gehoorsysteem in Wilminktheater

Your Sense heeft twee zalen van het Wilminktheater voorzien van gehoorsystemen. Geweldig, want nu kunnen ook gasten met een gehoortoestel optimaal genieten van de voorstelling!

Persbericht  

 

Enschede, september 2013

 

Nederland telt steeds meer inwoners met gehoorschade. Op dit moment gaat het om maar liefst één op zeven mensen met een gehoorprobleem, waaronder veel jongeren. Deze grote groep mensen ondervindt in het dagelijks leven veel problemen. Om hen tijdens de voorstellingen en concerten in Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede optimaal te kunnen laten genieten van muziek en spraak, zijn er gehoorsystemen in alle zalen geïnstalleerd.

 

Voorstellingen en concerten
In het Wilminktheater worden verhalen verteld. Verhalen die worden uitgebeeld in de vorm van bijvoorbeeld muziek, dans, toneel en cabaret. Verhalen die het echte theatergevoel en kippenvel bezorgen. Alle zintuigen staan op scherp.

 

Het Muziekcentrum is een van de belangrijkste concertzalen  van Nederland. Naast de sublieme akoestiek, waardoor de meest uiteenlopende concerten optimaal tot hun recht komen, onderscheidt Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede zich nu ook door slechthorende bezoekers de ultieme geluidsbeleving aan te bieden.

 

Hoe luistert dat?
Om iedere bezoeker hetzelfde hoge niveau van comfort en genot te kunnen bieden, heeft Your Sense, gevestigd in Enschede,  in opdracht van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede ‘YSFM gehoorsystemen’ in de Wilmersbergzaal en de Arkezaal geïnstalleerd. Mensen die een gehoortoestel dragen, kunnen met behulp van zo’n gehoorsysteem genieten van elke theatervoorstelling of concert. Het geluid van de voorstelling wordt door het FM systeem opgevangen, doorgezonden naar de nekontvanger en ontvangen door het gehoortoestel. De Holland Casinozaal was al voorzien van een dergelijk systeem.

Tijdens de voorstelling draagt men deze nekontvanger, welke beschikbaar wordt gesteld door het Wilminktheater. Deze kunt u aanvragen bij de kassa.

 

Mensen zonder gehoortoestel die wel kampen met een gehoorprobleem kunnen gebruik maken van het systeem met behulp van een koptelefoon.

Reactie achterlaten