Stille sportzaal

Stille sportzaal

Sporten hoeft niet luidruchtig te zijn. Natuurlijk is er altijd sprake van rumoer, vooral wanneer een grote klas leerlingen zich na een dag vol lessen wil uitgeven. Piepende schoenen, geschreeuw van sportende kinderen, een bal die tegen de muur wordt gegooid, allemaal bekende geluiden als het gaat om een sportzaal.

Sportzalen zijn vaak ingericht met harde materialen. Dit veroorzaakt een vervelende nagalm en vaak ook flutterecho’s. Nagalm is in feite, hoe lang een geluid doorklinkt nadat het geluid van de geluidsbron is opgehouden. Een flutterecho is een zeer storend geluid

Regelmatig spreken wij sportdocenten  die klagen over de omstandigheden waar zij dagelijks in werken. Vaak krijgen zij het advies om gehoorbescherming te dragen. Een oplossing die natuurlijk de meest voordelige is maar helaas niet het hele probleem aanpakt. Wij adviseren veel bedrijven over het inrichten van sportzalen. Vaak reageren mensen positief verrast als ze horen wat het volledig akoestisch inrichten inclusief de nagalmmeting van een sportzaal kost.

Een lawaaierige gymzaal is:

  • niet prettig om in te sporten
  • kan stemproblemen bij docent veroorzaken
  • is onveilig omdat de instructies niet goed worden verstaan
  • langdurige blootstelling aan dit lawaai kan gehoorschade tot gevolg hebben

 

Het oog wil ook wat!

Een akoestisch goed ingerichte sporthal is natuurlijk fantastisch. Nog mooier is, dat u zelf kunt bepalen hoe dit eruitziet. Bijgaande afbeelding illustreert alle kleuren welke wij kunnen leveren in de akoestische sportzaalpanelen.

Mooi toch, zo’n fleurige, stille sportzaal?

gymzaal akoestiek