Ervaring Docenten basisschool met soundfield

“I.v.m. met mijn stemklachten (beginnende stembandknobbeltjes) Is 2 maanden geleden besloten het Soundfieldsysteem  in onze groep te plaatsen dat als pilot werd aangeboden door jullie bedrijf.

Tot die tijd merkte ik dat na 2/3 dagen werken mijn stem vermoeid was en zelfs heesheid optrad.

Door kracht te zetten lukte het dan wel de hele groep te bereiken maar dit had wekelijks weerslag op mijn stem.

Door het gebruik van de stemversterker merk ik dat ik mijn volume sterk kan verminderen als ik voor de klas sta. Je kunt spreken op een niveau als wanneer je één op één met iemand in gesprek bent in een rustige omgeving. Dit kost geen kracht en belast dus duidelijk minder je stem.

Het ‘microfoontje’(langwerpig kastje)dat je draagt als een soort ketting om je nek, voelt goed en stoort mij niet.Even uitkijken met kettingen e.d. maar een sjaaltje kan goed.

Doordat je zelf het volume kunt regelen, kun je zelf met de groep bepalen wat een prettige sterkte is. Ikzelf vind het fijn als ik mezelf heel iets versterkt terug hoor via de speakers. Veel harder is niet fijn omdat er dan al gauw een piep of galm bij ontstaat. Er zit een aan- en uitknop op het kastje, waardoor je hem bij stille werksituaties of individuele uitleg uit kunt zetten en niet steeds de ketting af hoeft te doen.

De kinderen zijn in mijn ogen meer alert wanneer ik nu spreek en lijken alles beter mee te krijgen. Op den duur zou je hiervan de resultaten in leerprestaties terug moeten zien.

Een bijkomstig voordeel wat betreft de kwaliteit van het geluid, is het surround-effect in combinatie met de speakers van het digi-bord. Deze zijn van een beduidend mindere kwaliteit, en worden daardoor bij bijv. een filmpje op het bord geholpen door de speakers van het systeem die achterin de klas hangen. Het is zelfs dan mogelijk hier via de versterker doorheen te praten. Ideaal….

Kortom, wij zijn als leerkrachten van groep 7c erg enthousiast over het systeem. Nadelen of klachten hebben we tot nu toe niet gevonden. Je went er erg snel aan en het zal dan ook weer tegenvallen als het er niet meer is.”

Renate Pouwel

Sabine Bierman

Basisschool “De Triangel”

(Leerkrachten groep 7c)