Overgewicht en slechthorendheid

slechthorendheid en gehoorverliesOvergewicht, het wordt een steeds groter probleem. De volksgezondheid komt in het geding. Overgewicht brengt verschillende problemen met zich mee zoals rugklachten, diabetes en astma. Kinderen moeten gestimuleerd worden om meer te gaan bewegen. De overheid wil in samenwerking met scholen werken aan een gerichte aanpak.Zoals u wellicht heeft gelezen vorige week, is dat er ook een verband bestaat tussen gehoorverlies en jongeren met overgewicht. Uit onderzoek blijkt namelijk dat jongeren met overgewicht twee keer zoveel kans hebben op laagfrequente slechthorendheid.

Schade aan de haarcellen zorgt dat mensen moeite hebben met luisteren in luidruchtige situaties of in grote groepen. Het is goed mogelijk, dat ontstekingen ten gevolge van overgewicht, zorgen voor deze schade.

 

Reactie achterlaten