Geluidsproblemen in de klas

Vier van de tien studenten ervaren problemen met geluidsproblemen in de klas

Deze problemen kunnen het resultaat van slechte akoestiek, slechte geluidsisolatie en onjuiste kamer lay-out. Dit blijkt uit een Zweedse studie.

Veel studenten op Zweedse onderwijsinstellingen hebben problemen. Dit blijkt uit een Zweedse studie waarbij meer dan 1.500 studenten, die voor de Zweedse hoorzitting organisatie HRF heeft verricht.

40% van de studenten die deelgenomen aan de studie hebben, zei dat ze zijn verstoord door lawaai op hun instelling. 42% meldt vaak of regelmatig problemen te hebben met horen wat de docent zegt en maar liefst 62% zei dat ze niet kon horen wat andere studenten waren verklaard tijdens lezingen.

Onderzoek heeft aangetoond dat een slecht geluid milieu kunt verminderen geheugen en leervermogen.

Geïrriteerd en moe
Van de studenten problemen heeft, geeft 78% aan dat ze moeite hebben zich te concentreren, 66% wordt geïrriteerd en meer dan de helft wordt moe. Vier van de tien hebben moeite herinneren en 29% zeggen dat het slecht geluid milieu hen een hoofdpijn geeft.

Het meest verontrustende geluiden zijn bijvoorbeeld stemmen, voetstappen en de geluiden van stoelpoten.

Vele redenen
HRF gelooft dat de problemen met de slechte geluidsomgevingen vooral het gevolg zijn van slechte akoestiek, slechte geluidsisolatie, slechte geluidsengineering en onjuiste kamerindeling.

1,527 studenten op vijf onderwijsinstellingen in Zweden deelgenomen aan het onderzoek. 80% waren tot 34 jaar oud. Ongeveer zei 16% dat ze had verminderd gehoor en 14% zei dat ze had tinnitus.

Bron: Hear-it

Reactie achterlaten